Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle hotový a vždy se setká s nadšením jedlíků.
Netradiční rybí tacos jsou velmi chutné a syté, ale přesto se po nich budete cítit dobře a lehce. Tento recept je vhodný i na večírky a jeho množství lze variovat tak, abyste nasytili i menší skupinu lidí. Shodou okolností jsou tato rybí tacos také bez lepku.
Ingredience
- 24 malých kukuřičných tortill
- 600 g tilápie
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
Přílohy:
- 1/2 hlávky malého fialového zelí
- 2 střední avokáda nakrájená na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky (nepovinné)
- 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
- 1/2 svazku koriandru bez delších stonků
- 1 šálek strouhaného sýru feta
- 1 limetka nakrájená na 8 klínků k případnému dochucení
Na omáčku:
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/3 šálku majonézy
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička chilli omáčky Sriracha
Postup
- V malé misce smíchejte koření: 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky kajenského pepře, 1 lžičku soli a 1/4 lžičky černého pepře a rovnoměrně posypte směsí koření rybu z obou stran.
- Maso položte na pečicí papír na plech a pokapejte každý kousek olivovým olejem a potřete máslem. Pečte 20–25 minut při teplotě 200 °C.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce a vyšlehejte, dokud se dobře nespojí.
- Před podáváním rychle opečte kukuřičné tortilly na suché pánvi nebo roštu na středním/vysokém ohni.
- Sestavte tacos: Začněte kousky tilápie, přidejte zbývající ingredience, bohatě posypte sýrem a nakonec přidejte úžasnou omáčku.
- Podávejte s čerstvou limetkou, kterou si každý může vymačkat na své tacos.