Nejlepší recept na rybí koláčky z lososa

Hlavní jídlaLososMinutkyPro začátečníkyRybySlané recepty
rybi-kolacky-z-lososa

Spolehlivý recept na rychlou rybí večeři – plátky lososa ochucené petrželkou, koprem a několika tajnými přísadami.

Ingredience

  • 450 g brambor nakrájených na kousky
  • 350 g lososa (asi 3 filety)
  • 2 lžičky kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • kůra z citronu
  • 1 vrchovatá lžíce nasekané petrželky
  • 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 rozšlehané vejce
  • 100 g strouhanky
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • salát k podávání

Postup

  1. 450 g moučných brambor nakrájených na kousky vložte do hrnce s vodou, přiveďte k varu, přikryjte a vařte 12-15 minut doměkka.
  2. Scedíme, necháme oschnout v páře a poté rozmačkáme na kaši.
  3. Mezitím okořeňte 350 g filet z lososa a grilujte 5-6 minut, dokud není hotový. Nechte ho několik minut vychladnout a poté ho nakrájejte na větší kousky.
  4. Smíchejte brambory, 2 lžíce rajčatového kečupu, 1 lžíci anglické hořčice, kůru z ½ citronu, 1 vrchovatou lžíci nasekané petrželky, 1 vrchovatou lžíci nasekaného kopru a trochu koření.
  5. Zlehka vmíchejte lososa a dávejte pozor, abyste ho příliš nerozbili.
  6. Vytvarujte 4 velké rybí placky.
  7. Do 3 misek dejte 3 lžíce hladké mouky, 1 rozšlehané vejce a 100 g strouhanky. Koláče namočte do mouky, zbavte je přebytečné mouky, pak je namočte do vejce a nakonec je obalte ve strouhance.
  8. Na velké pánvi rozehřejte 4 lžíce slunečnicového oleje. Smažte placky na středně mírném ohni 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou sytě zlatavé a prohřáté.
  9. Podávejte se salátem a citronem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang