Spolehlivý recept na rychlou rybí večeři – plátky lososa ochucené petrželkou, koprem a několika tajnými přísadami.
Ingredience
- 450 g brambor nakrájených na kousky
- 350 g lososa (asi 3 filety)
- 2 lžičky kečupu
- 1 lžička hořčice
- kůra z citronu
- 1 vrchovatá lžíce nasekané petrželky
- 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 rozšlehané vejce
- 100 g strouhanky
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- salát k podávání
Postup
- 450 g moučných brambor nakrájených na kousky vložte do hrnce s vodou, přiveďte k varu, přikryjte a vařte 12-15 minut doměkka.
- Scedíme, necháme oschnout v páře a poté rozmačkáme na kaši.
- Mezitím okořeňte 350 g filet z lososa a grilujte 5-6 minut, dokud není hotový. Nechte ho několik minut vychladnout a poté ho nakrájejte na větší kousky.
- Smíchejte brambory, 2 lžíce rajčatového kečupu, 1 lžíci anglické hořčice, kůru z ½ citronu, 1 vrchovatou lžíci nasekané petrželky, 1 vrchovatou lžíci nasekaného kopru a trochu koření.
- Zlehka vmíchejte lososa a dávejte pozor, abyste ho příliš nerozbili.
- Vytvarujte 4 velké rybí placky.
- Do 3 misek dejte 3 lžíce hladké mouky, 1 rozšlehané vejce a 100 g strouhanky. Koláče namočte do mouky, zbavte je přebytečné mouky, pak je namočte do vejce a nakonec je obalte ve strouhance.
- Na velké pánvi rozehřejte 4 lžíce slunečnicového oleje. Smažte placky na středně mírném ohni 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou sytě zlatavé a prohřáté.
- Podávejte se salátem a citronem.