Tento recept je tak snadný, že vás to překvapí. Připravte si jej jako rychlý oběd nebo večeři, za půl hodiny máte na stole.
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 2/3 hrnku vody
- 2/3 hrnku citronové šťávy
- 1 kg filetů z okouna nebo mníka, nakrájené na kousky o velikosti porce
- Olej na smažení
- Klínky citronu k podávání
Postup
- Smíchejte 1 hrnek mouky, prášek do pečiva, sůl a cukr. V jiné míse smíchejte vejce, vodu a 1/3 šálku citronové šťávy. Poté vmíchejte do suchých přísad, dokud nevznikne hladká hmota.
- Do další misky dejte zbývající 1/3 hrnku citronové šťávy a do jiné misky zbývající 1/2 hrnku mouky. Namočte filety do citronové šťávy, pak do mouky a nakonec je obalte ve vaječné směsi.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Smažte filety, dokud nezískají zlatohnědou barvu a ryby se snadno odlupují vidličkou, 2-3 minuty z každé strany.
- Osušte je na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu.