Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první červené ředkvičky a zelený polníček, tak je tu jaro. A nemůžu vás ochudit ani o slovenský výraz pro velikonoční koledníky – říká se jim šibači.
Budete potřebovat:
Pšenično–žitná bageta obohacená bramborovou směsí, semínky a žitným kvasem. Bohatě posypaná lněnými a sezamovými semínky.
- 2 střední bramborové rustikální bagety
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 2 vrchovaté lžíce dobré majonézy
- 1 lžičku ostřejší hořčice
- 2 středně velké kyselé okurky nakrájené nadrobno
- sůl a pepř
- ředkvičky a lístky polníčku k podávání
Vajíčka nakrájejte na malé kostičky. V míse smíchejte majonézu s hořčicí, osolte a opepřete. Přisypte nadrobno nakrájené kyselé okurky. Nakonec přidejte vejce a jenom zlehka promíchejte, aby se žloutky úplně nerozdrtily. Nechte v chladu uležet. Podávejte s rustikální bramborovou bagetou, ředkvičkami a lístky polníčku.