Tento nákyp s kuřecím masem a nádivkou si zamiluje si ho celá rodina. Křupavá poleva na tomto staromódním nákypu se snadno připraví pomocí rychle uvařené směsi na nádivku. Je třeba použít kuře z masa zakoupeného v obchodě, ale pokud máte po ruce zbytky kuřete, použijte je.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina 10 minut
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Náhrady ingrediencí
Krása tohoto receptu? Je velmi přizpůsobivý. Můžete ho přizpůsobit ingrediencím, které máte po ruce. Zde je několik jednoduchých nápadů, jak je nahradit:
- Kuřecí maso: Můžete použít jakékoli drcené vařené kuře.
- Kondenzovaná polévka: V tomto receptu jsou použity dvě plechovky kondenzované polévky: kuřecí krém a houbový krém. Můžete použít dvě plechovky jedné nebo druhé, nebo můžete vše trochu obměnit tím, že jednu plechovku nahradíte kondenzovanou celerovou polévkou.
- Zakysaná smetana: Žádná zakysaná smetana? Žádný problém, stejně dobrá je i majonéza. Můžete ji nahradit v poměru 1:1.
Ingredience
- 1 a ½ šálku vody
- ¼ šálku másla
- 1 balení směsi na rychlé vaření nádivky
- 1 lžíce másla
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 3 řapíky celeru nakrájené na kostičky nebo více podle chuti
- 1 plechovka kuřecí polévka
- ½ houbové polévky
- 1 balení zakysané smetany
- 1 celé vařené kuře na rožni – bez kůže, kostí
- sůl a mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Postříkejte pekáč na pečení.
- V hrnci na mírném ohni přiveďte k varu vodu a 1/4 šálku másla.
- Přidejte směs nádivky a promíchejte.
- Odstavte hrnec z ohně, přikryjte ho a nechte stát, dokud se voda nevstřebá, asi 5 minut.
- Nádivku načechrejte vidličkou.
- Zatímco připravujete nádivku, rozpusťte 1 lžíci másla na pánvi na mírném ohni.
- Přidejte cibuli a celer.
- Vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5 až 10 minut.
- Obě kondenzované polévky smíchejte v míse se zakysanou smetanou, dokud se dobře nespojí.
- Na dno připravené zapékací misky rozprostřete rozdrobené kuřecí maso.
- Na kuře navrstvěte cibulovou směs a dochuťte solí a pepřem.
- Navrch dejte polévkovou směs a rovnoměrně rozetřete nádivku.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud náplň nevybublá a poleva není zlatohnědá, asi 1 hodinu.