Rotisserie kuře a nádivka Casserole – recept

Kuřecí masoMarinády
rotisserie-kure-a-nadivka-casserole-8331087

Tento nákyp s kuřecím masem a nádivkou si zamiluje si ho celá rodina. Křupavá poleva na tomto staromódním nákypu se snadno připraví pomocí rychle uvařené směsi na nádivku. Je třeba použít kuře z masa zakoupeného v obchodě, ale pokud máte po ruce zbytky kuřete, použijte je.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • Celkem: 1 hodina 25 minut
  • Počet porcí: 8 porcí

Náhrady ingrediencí

Krása tohoto receptu? Je velmi přizpůsobivý. Můžete ho přizpůsobit ingrediencím, které máte po ruce. Zde je několik jednoduchých nápadů, jak je nahradit:

  • Kuřecí maso: Můžete použít jakékoli drcené vařené kuře.
  • Kondenzovaná polévka: V tomto receptu jsou použity dvě plechovky kondenzované polévky: kuřecí krém a houbový krém. Můžete použít dvě plechovky jedné nebo druhé, nebo můžete vše trochu obměnit tím, že jednu plechovku nahradíte kondenzovanou celerovou polévkou.
  • Zakysaná smetana: Žádná zakysaná smetana? Žádný problém, stejně dobrá je i majonéza. Můžete ji nahradit v poměru 1:1.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku vody
  • ¼ šálku másla
  • 1 balení směsi na rychlé vaření nádivky
  • 1 lžíce másla
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 3 řapíky celeru nakrájené na kostičky nebo více podle chuti
  • 1 plechovka kuřecí polévka
  • ½ houbové polévky
  • 1 balení zakysané smetany
  • 1 celé vařené kuře na rožni – bez kůže, kostí
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Postříkejte pekáč na pečení.
  3. V hrnci na mírném ohni přiveďte k varu vodu a 1/4 šálku másla.
  4. Přidejte směs nádivky a promíchejte.
  5. Odstavte hrnec z ohně, přikryjte ho a nechte stát, dokud se voda nevstřebá, asi 5 minut.
  6. Nádivku načechrejte vidličkou.
  7. Zatímco připravujete nádivku, rozpusťte 1 lžíci másla na pánvi na mírném ohni.
  8. Přidejte cibuli a celer.
  9. Vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5 až 10 minut.
  10. Obě kondenzované polévky smíchejte v míse se zakysanou smetanou, dokud se dobře nespojí.
  11. Na dno připravené zapékací misky rozprostřete rozdrobené kuřecí maso.
  12. Na kuře navrstvěte cibulovou směs a dochuťte solí a pepřem.
  13. Navrch dejte polévkovou směs a rovnoměrně rozetřete nádivku.
  14. Pečte v předehřáté troubě, dokud náplň nevybublá a poleva není zlatohnědá, asi 1 hodinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang