Ingredience
- 3 velká vejce
- 1 šálek krystalového cukru
- 2/3 šálku dýňového pyré
- 1 lžička citronové šťávy
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 šálek pekanových ořechů, jemně nasekaných
- 1 šálek moučkového cukru plus další na posypání
- 400 g smetanového sýra (např. Philadelphia nebo Mascarpone), pokojové teploty
- 150 g másla, pokojové teploty
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte moukou plech o rozměrech cca 44 × 32 cm.
- Mixérem vyšlehejte vejce, cukr, dýni a citronovou šťávu dohladka.
- Prosejte mouku, zázvor, sůl, prášek do pečiva a skořici. Prosáté přísady přidejte k tekuté směsi a míchejte, dokud se zcela nespojí.
- Těsto rozetřete na plech. Posypte ho nasekanými pekanovými ořechy.
- Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, cca 14 minut. Poté nechte roládu 5 minut vychladnout.
- Na velkou utěrku nasypte trochu moučkového cukru a opatrně přeneste teplou roládu na utěrku. Pomocí utěrky těsto srolujte a nechte ho asi 45 minut důkladně vychladnout.
- Smíchejte moučkový cukr, sýr, máslo a vanilku a vyšlehejte do hladka.
- Opatrně rozbalte vychlazené těsto a krém rozetřete po celém povrchu.
- Roládu znovu srolujte a dejte do chladničky, aby před krájením dostatečně ztuhla.
- Těsně před podáváním posypte moučkovým cukrem.