dynova-rolada

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2/3 šálku dýňového pyré
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 šálek pekanových ořechů, jemně nasekaných
  • 1 šálek moučkového cukru plus další na posypání
  • 400 g smetanového sýra (např. Philadelphia nebo Mascarpone), pokojové teploty
  • 150 g másla, pokojové teploty
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte moukou plech o rozměrech cca 44 × 32 cm.
  2. Mixérem vyšlehejte vejce, cukr, dýni a citronovou šťávu dohladka.
  3. Prosejte mouku, zázvor, sůl, prášek do pečiva a skořici. Prosáté přísady přidejte k tekuté směsi a míchejte, dokud se zcela nespojí.
  4. Těsto rozetřete na plech. Posypte ho nasekanými pekanovými ořechy.
  5. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, cca 14 minut. Poté nechte roládu 5 minut vychladnout.
  6. Na velkou utěrku nasypte trochu moučkového cukru a opatrně přeneste teplou roládu na utěrku. Pomocí utěrky těsto srolujte a nechte ho asi 45 minut důkladně vychladnout.
  7. Smíchejte moučkový cukr, sýr, máslo a vanilku a vyšlehejte do hladka.
  8. Opatrně rozbalte vychlazené těsto a krém rozetřete po celém povrchu.
  9. Roládu znovu srolujte a dejte do chladničky, aby před krájením dostatečně ztuhla.
  10. Těsně před podáváním posypte moučkovým cukrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang