Tato šlehačková poleva je lahodná a velmi stabilní. Nerozpouští se při pokojové teplotě jako mnoho standardních šlehačkových polev. Skvěle se hodí i jako dip k čerstvému ovoci – není příliš sladká, je tak akorát! Tento recept je vhodný pro stojanový mixér, ale hodí se jakýkoli dobrý mixér.
Ingredience
- 1 balení (227 g) smetanového sýra se sníženým obsahem tuku, změklý
- ½ šálku bílého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky mandlového extraktu
- 2 šálky tučné smetany
Postup
- Smíchejte smetanový sýr, cukr, vanilkový extrakt a mandlový extrakt v míse stojanového mixéru.
- Mixujte pomocí šlehacího nástavce na střední rychlost, dokud nevznikne hladký krém.
- Při zapnutém mixéru pomalu přilévejte hustou smetanu.
- Občas zastavte a seškrábněte dno mísy.
- Pokračujte ve šlehání, dokud smetana nedosáhne tuhého vrcholu.