Recept na restované kuřecí maso s brokolicí

Hlavní jídlaKuřecí masoMasoRýžeSlané receptyZeleninové přílohy
restovane-maso-s-brokolici

Připravte si teplou večeři z kuřecího masa, brokolice a rýže.

Ingredience

  • 450 g kuřecích prsou (asi 2 prsa), nakrájených na kostky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 cm kousek oloupaného čerstvého zázvoru, mletý
  • 15 ml sójové omáčky
  • 25 g krystalového cukru
  • 10 g lžičky kukuřičné mouky
  • 7 g soli a čerstvě mletého černého pepře
  • 15 ml suchého sherry
  • 15 ml tmavého sezamového oleje
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 450 g brokolice, ořezané nakrájené stonky (asi 0,5 cm silné) a středně velké růžičky (obě části nechte oddělené)
  • Návrh na servírování: rýže

Postup

  1. V míse smíchejte kuřecí maso s přibližně polovinou česneku a zázvoru, sójovou omáčkou, cukrem, 1 lžičkou kukuřičné mouky, 5 g soli, sherry a sezamovým olejem. Marinujte při pokojové teplotě po dobu 15 minut. Zbylou kukuřičnou mouku smíchejte s 80 ml vývaru nebo vody.
  2. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na vysokém ohni. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a zahřejte. Přidejte stonky brokolice a za stálého míchání smažte 1 min. Přidejte růžičky a zbývající česnek, zázvor, 30 ml vody a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Smažte, dokud není brokolice jasně zelená, ale stále křupavá, asi 2 minuty. Přendejte ji na talíř.
  4. Opět rozehřejte pánev a přidejte další 2 lžíce oleje. Přidejte kuře a smažte, dokud kuře neztratí syrovou barvu a trochu nezhnědne, 3 až 4 minuty.
  5. Vraťte brokolici na pánev a promíchejte, aby se prohřála. Vmíchejte rezervovanou směs kukuřičné mouky a přiveďte k varu, aby zhoustla. V případě potřeby přidejte více vody, abyste omáčku zředili.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Smaženou omáčku vyklopte na talíř nebo rozdělte na 4 talíře, podávejte s rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang