Recept na restované humří ocásky

Hlavní jídlaMořské plodyRaci a krabiSlané recepty
restovane-humri-ocasky

Tento vynikající recept na humří ocásky připravujeme s rozpuštěným máslem a paprikou pod brojlerem, abyste získali působivé jídlo pro dva, které je rychlé a snadné.

Ingredience

  • 2 celé humří ocásky
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • ½ lžičky mleté papriky
  • sůl a mletý bílý pepř podle chuti
  • 1 citron nakrájený na plátky

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. Předehřejte brojler.
  2. Humří ocásky položte na plech.
  3. Ostrým nožem nebo kuchyňskými nůžkami opatrně podélně nařízněte horní stranu humřích krunýřů.
  4. Skořápky mírně roztáhněte a maso ochuťte stejným množstvím rozpuštěného másla, papriky, soli a bílého pepře.
  5. Humří ocásky pečte, dokud lehce nezhnědnou a humří maso není neprůhledné, asi 5 až 10 minut.
  6. Při podávání ozdobte plátky citronu.

TIP: Humří ocásky v troubě hlídejte, aby se nepřipálily.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang