Recept na restovanou brokolici

PřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
broccoli

Tento recept na restovanou brokolici je jednoduchou a elegantní přílohou k večeři. Česnek, vločky červené papriky a citronová šťáva rozjasní tuto jemnou zeleninu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 7 minut
  • Celkem: 17 minut

Ingredience

  • 1 svazek brokolice
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje, další na zakápnutí
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • ¼ lžičky červených pepřových vloček
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Citronová šťáva

Postup

  1. Z konců brokolice odkrojte zhruba 2 centimetry stonku. Připravte si velký hrnec s osolenou vroucí vodou a velkou mísu s ledovou vodou. Vhoďte brokolici do vroucí vody a blanšírujte ji 2 minuty.
  2. Vyjměte ji a ponořte do ledové vody na dostatečně dlouhou dobu, aby se zchladila, asi na 15 sekund. Osušte ji a položte na papírové utěrky, aby se osušila.
  3. Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Vmíchejte česnek a 30 sekund ho restujte, poté vmíchejte vločky červené papriky.
  4. Přidejt brokolici a za stálého protřepávání a jemného promíchávání ji restujte, aby se rovnoměrně opekla, dokud nezměkne, zejména stonky, po dobu 3 až 5 minut. Vyjměte ji z pánve a slijte přebytečnou tekutinu.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte jako přílohu s vymačkaným citronem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang