Tento recept na řecký těstovinový salát je skvělým letním salátem.
Ingredience
- 2 šálky těstovin penne
- ⅔ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku červeného vinného octa
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- 10 cherry rajčátek, rozpůlených
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 červená papriku nakrájenou na kousky
- 1 malá červená cibule, nasekaná
- ½ okurky nakrájené na plátky
- ½ šálku černých oliv nakrájených na plátky
- ½ šálku rozdrobeného sýra feta
Postup
- Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu. Vmíchejte penne a znovu přiveďte k varu. Těstoviny vařte odkryté a za občasného míchání, dokud nezměknou, avšak jsou pevné na skus, asi 10 minut. Propláchněte je studenou vodou a nechte dobře okapat.
- V misce prošlehejte olivový olej, ocet, česnek, citronovou šťávu, oregano, sůl a pepř a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte těstoviny, rajčata, zelenou a červenou papriku, cibuli, okurku, olivy a sýr feta.
- Směs těstovin přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Před podáváním přikryjte a nechte 3 hodiny chladit.