Tento salát s orzo je lahodný, barevný salát s artyčoky a fetou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 a ½ šálku nevařených těstovin orzo
- 2 plechovky marinovaných artyčokových srdíček
- 1 okurka zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 1 rajče, zbavené semínek a nakrájené
- 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 šálek rozdrobeného sýra feta
- 1 plechovka černých oliv, okapané
- ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky citronového pepře
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
- Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut, dokud nejsou al dente.
- Artyčoková srdíčka slijte a ponechte si tekutinu.
- Ve velké míse smíchejte těstoviny, artyčoky, okurky, rajčata, cibuli, fetu, olivy, petrželku, citronovou šťávu, oregano a citronový pepř; dobře promíchejte.
- Chlaďte v chladničce po dobu 1 hodiny.
- Těsně před podáváním salát pokapejte rezervovanou marinádou z artyčoků.