Bylinkové knedlíčky patří mezi recepty z tofu, které lze využít jako oblíbenou křupavou ingredienci do každého listového salátu. Tofu v receptu zabezpečí přísun bílkovin.
Knedlíčky z tofu se v podstatě dají jíst i samostatně. Kuskus a petržel dodají jemný orientální podtón.
Ingredience
- 2 marinované tofu
- 75 g kuskusu
- 2 PL škrobové moučky
- 2 ČL petrželové natě
- 1 malá cibule
- 1 ČL hořčice
- 1 ČL sójové omáčky
- mletý pepř
- sůl
- olej slunečnicový
- dresink
Postup
- Kuskus zalijeme podle návodu vroucí vodou a necháme 5 minut odstát.
- V mixéru do hladka rozmixujeme tofu, kuskus, škrobovou moučku, nasekanou cibuli a nať.
- Směs dochutíme hořčicí, sójovou omáčkou, pepřem a solí.
- Navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky, které vysmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
- Knedlíčky podáváme se zeleninovým salátem a dresinkem.