Bílé kuřecí chilli

V dnešní době nemá mnoho lidí čas vařit klasická pracná jídla. Například recepty na hovězí maso jsou často výborné, avšak vyžadující dlouhou dobu vaření a často i trochu toho kulinářského umění. S kuřecím masem vykouzlíte divy již během pár minut. Vyzkoušejte následující recepty na kuřecí směs se smetanou či jiné skvělé recepty na minutky z kuřecího masa.

Kuřecí maso je oblíbenou volbou pro rychlé a chutné pokrmy, které nezaberou mnoho času na přípravu. Díky své všestrannosti a lehkosti je ideální pro různé kuchyňské úpravy, od restování na pánvi až po grilování. Jaké jsou ty nejlepší recepty?

Shrnutí článku

Rychlé recepty z kuřecího masa – kuřecí maso na pánvi, s těstovinami nebo smetanou jsou ty nejzákladnější recepty, jak rychle připravit kuřecí maso.

Tipy jak uvařit kuřecí maso – restování, opékání, sušení nebo grilování jsou nejčastější tipy, jak kuřecí maso uvařit.

Další minutky z kuřecího masa – kuřecí rizoto, plnění tortilla nebo kuřecí paličky jsou další možnosti, jak kuřecí maso připravit.

Kuřecí na pánvi – recept

Kuřecí na pánvi, neboli směs z kuřecího masa připravená na pánvi, představuje chutný a rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte 1 lžíci rostlinného oleje.
  2. Když je pánev rozpálená, přidejte najednou kuřecí maso a rozprostřete ho tak, aby bylo v jedné vrstvě.
  3. Pánev nepřeplňujte. Pokud není dost místa, upečte polovinu, vyjměte ji z pánve a poté přidejte druhou polovinu.
  4. Osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne.
  5. Vyjměte z pánve a použijte na přípravu pokrmu.

Máte raději hovězí? Vyzkoušejte cheesesteak.

Kuřecí směs s těstovinami – recept

Během chvilky můžete v kuchyni vykouzlit také báječnou kuřecí směs s těstovinami. Přidejte k tomuto jídlu sýrovou omáčku z nivy a jednoznačně zabodujete.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 střední žluté cibule nakrájené nadrobno
  • 1/2 papriky nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku mletého
  • po 1/2 lžičce soli, pepře a česnekového prášku
  • 1 šálek omáčky marinara
  • 1/2 šálku mozzarelly nebo italské směsi sýrů
  • 1/4 šálku parmezánu volitelně
  • 3 šálky vařených těstovin

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 hrnky osolené vody, do vody nasypte 1,5 hrnku neuvařených těstovin a 1 lžičku soli. Přikryjte a nechte 10 minut vařit.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte kuřecí prsa a cibuli a papriku. V těžké pánvi nebo hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje na středně silném ohni. Přidejte cibuli a papriku a restujte 1-2 minuty nebo do změknutí.
  3. Přidejte česnek a smažte 30 sekund nebo dokud lehce nezezlátne. Přidejte kuře, sůl, pepř a česnekový prášek a smažte, dokud kuře nezhnědne a není téměř upečené.
  4. Přidejte marinara omáčku a nechte ji 5 minut vařit, přičemž pánev přiklopte. Po 5 minutách slijte vodu z těstovin a těstoviny nalijte na kuřecí směs.
  5. Dobře promíchejte, přidejte sýr a vypněte. Sýr se v pánvi rozpustí vlivem tepla. V případě potřeby sýr opečte v troubě pod brojlerem, dokud nezačne bublat.
  6. Na závěr posypte parmezánem a pochutnejte si.

Směs s kuřecím masem se smetanou – recept

Směs s kuřecím masem a smetanou je ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlý a chutný recept na všední den. Tento pokrm kombinuje jemnost kuřecího masa s bohatou a krémovou smetanovou omáčkou, což vytváří harmonii chutí, která potěší každého. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času, takže je ideální i pro začínající kuchaře. 

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g pórku
  • 250 g hub
  • 50 ml sójové omáčky
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 4 lžíce hořčice
  • pepř a sůl

Postup

  1. Maso očistěte a nakrájejte na nudličky. Maso opepřete a osote a zalijte sójovou omáčkou.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm zprudka orestujte. Poté přidejte žampióny a nakrájený pórek. Vše přiklopte pokličkou a krátce poduste.
  3. Poté přidejte hořčici a vše zalijte smetanou. Společně vše vařte asi 5 minut.
  4. Pokud bude omáčka příliš řídká, stačí lehce zaprášit moukou. Podávat můžeme tuto rychlou specialitu s rýží nebo s americkými bramborami. Zajímavou alternativou je také nakoupit klasické čínské nudle, uvařit je a na pánvi vedle je mírně opéct.
Recepty z kureciho masa
Směs z kuřecího masa chutná výborně s rýží.

Rychlá kuřecí směs – recept

Příprava této rychlé kuřecí směsi vám nezabere více než 30 minut, je nenákladná, a bude vám zaručeně chutnat.

Ingredience

  • 1 šálek neuvařených těstovin
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 střední cibule, nakrájené na kousky
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 středně velký řapíkatý celer, nakrájený
  • 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 lžičky sušených rozmarýnových lístků
  • 1 stroužek česneku, jemně mletý
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1/4 šálku suchého červeného vína, například Chianti
  • 3 šálky marinara omáčky
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, přidejte těstoviny a postupujte podle pokynů na obalu. Slijte vodu.
  2. Mezitím rozehřejte olivový olej ve velké pánvi s bočními stranami. Přidejte cibuli, mrkev a celer.
  3. Vařte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut. Vmíchejte česnek a rozmarýn, poté přidejte mleté kuřecí maso a vařte, dokud nezhnědne, asi 10 minut.
  4. Zatímco se kuře vaří, dřevěnou lžící ho na pánvi rozbijte na malé kousky. Dochuťte 1/4 lžičky soli a několika zrnky černého pepře. Přidejte víno a vařte 1 minutu.
  5. Přilijte omáčku marinara a vařte, dokud se mírně nezredukuje, asi 10 minut. Omáčku ochutnejte a upravte ji solí nebo pepřem. Podávejte na těstovinách.

Rychlý oběd s kuřecím masem – recept

Potřebujete rychle připravit dobrý oběd, nicméně nechcete trávit v kuchyni plno času? Vyzkoušejte tento rychlý oběd s kuřecím masem a bramborami.

Ingredience

  • 750 g kuřecích prsou nakrájených na proužky
  • 750 g žlutých baby brambor, rozčtvrcených na čtvrtiny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla, rozdělené
  • 5 stroužků česneku, mletých
  • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaná
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaná
  • 1 lžička čerstvého oregana, nasekaná
  • sůl a čerstvý pepř
  • drcené červené chilli papričky, nepovinně
  • marináda
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce pálivé omáčky
  • čerstvý drcený pepř

Postup

  1. V míse smíchejte kuřecí proužky se sójovou omáčkou, olivovým olejem, pepřem a pálivou omáčkou. Zatímco budete vařit brambory, nechte je marinovat.
  2. Brambory vařte 8 minut ve vroucí osolené vodě. Tím se urychlí doba vaření na pánvi a zajistí se pěkná zlatavá kůrka na bramborách.
  3. Ve velké pánvi na středním ohni smíchejte 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidejte osušené brambory. Brambory vařte asi 4 minuty, promíchejte a vařte dalších 4-5 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké jako vidlička. Osmažené brambory přendejte na talíř a dejte stranou.
  4. Stejnou pánev udržujte na středním ohni a přidejte zbývající 2 lžíce másla, na pánev položte kuřecí proužky v jedné vrstvě a nechte si na později odkapanou marinádu. Ke kuřeti přidejte česnek a vločky červené chilli papričky.
  5. Kuřecí proužky opékejte z každé strany po dobu 1 minuty, dokud nebudou pěkně propečené – čas upravte podle toho, jak máte grilované kuře rádi.
  6. Vmíchejte rezervovanou marinádu a vařte s kuřetem, dokud se marináda nevyvaří. Přidejte čerstvé bylinky a rychle promíchejte. Poté přidejte osmažené brambory zpět na pánev a prohřejte je. V případě potřeby upravte koření solí a pepřem.
  7. Odstavte z ohně a ihned podávejte svůj recept na kuře na česnekovém másle s osmaženými bramborami, ozdobený dalším drceným chilli, čerstvými bylinkami a posypaný parmazánem přes kuře a brambory, pokud chcete.

Kuřecí směs s těstovinami – recept

Tato rychlá kuřecí směs s těstovinami si vás zaručeně získá svou lahodnou chutí a kombinací česneku, italského koření a jemné smetany.

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku suchých těstovin (libovolného druhu)
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • 1 lžička práškového česneku
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 stroužky mletého česneku
  • 1 šálek rajčat nakrájených na kostičky
  • 2 šálky nasekaného špenátu, volitelně
  • 2 šálky husté smetany
  • 1/2 šálku parmezánu rozdrobeného nebo nastrouhaného

Postup

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu.
  2. Kuřecí prsa z obou stran osolte česnekovým práškem, italským kořením, paprikou a vydatnou špetkou soli a pepře.
  3. Na velké silné pánvi rozehřejte olivový olej na středně silném ohni a kuřecí prsa opékejte 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou propečená. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  4. Na stejnou pánev přidejte máslo a česnek a smažte 1 minutu nebo dokud se nerozvoní. Přidejte rajčata a špenát a vařte 2-3 minuty nebo dokud rajčata a špenát nezměknou a nezvadnou.
  5. Snižte teplotu a přidejte hustou smetanu a parmezán. Šlehejte, dokud se zcela nevstřebá a nezíská krémovou konzistenci. Podle chuti přidejte špetku soli a pepře.
  6. Těstoviny slijte a kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky nebo kostky a vraťte do stejné pánve. Promíchejte a podávejte.
Recepty z kureciho masa
Kuřecí maso chutná výborně na smetaně.

Kuřecí prso na pánvi – recept

Chcete si na kuřecím mase nejen pochutnat, navíc potřebujete také, aby připravený pokrm byl zdravý? Vyzkoušejte tento zdravý oběd z kuřecího masa – kuřecí prso na pánvi.

Ingredience

  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 750 g kuřecích prsou bez kůže
  • 2-3 lžíce másla (1 lžíce/prso)

Postup

  1. Nejprve si připravte koření na kuře. Všechny ingredience dejte do malé misky a promíchejte. Odložte stranou.
  2. Poté připravte kuře tak, že ho pomocí strojku na naklepávání masa naklepete tak, aby bylo rovnoměrně silné. Poté kuřecí prsa z obou stran okořeňte smíchaným kořením.
  3. Na pánvi na středním/vysokém ohni rozehřejte 1/2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí, položte na pánev kuřecí prsa. Smažte 2-3 minuty nebo dozlatova.
  4. Kuřecí prsa otočte a případně přidejte na pánev další 1/2 lžíce másla a přiklopte. Snižte teplotu na střední a vařte asi 6 minut nebo dokud kuřecí prsa nedosáhnou vnitřní teploty 165 °C.
  5. Před konzumací nechte kuřecí prsa 5-10 minut odpočívat.
  6. Podávejte ihned.

Kuřecí maso se žampiony a zeleninou – recept

Kuřecí maso se žampiony a zeleninou si můžete připravit k obědu nebo k večeři.

Ingredience

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 velký vaječný bílek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/8 lžičky bílého pepře
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kostky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku ústřicové omáčky
  • 2 lžíce studené vody
  • 4 lžíce rostlinného oleje, rozdělené
  • 1 a 1/2 lžičky mletého čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 zelené cibule, nakrájené na plátky
  • 4 středně velké mrkve, nakrájené na kostičky
  • 500 g čerstvých žampionů, rozčtvrcených na čtvrtiny
  • 100 g čerstvých hrachových lusků, oříznutých a rozkrojených napůl

Postup

  1. V míse smíchejte prvních šest ingrediencí a promíchejte s kuřecím masem. Uložte na 30 minut do chladničky. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob, vývar, ústřicovou omáčku a vodu dohladka. Odstavte.
  2. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte zázvor, česnek a cibuli; za stálého míchání smažte 1 minutu.
  3. Přidejte kuře a pokračujte ve smažení, dokud kuře nezrůžoví. Kuře a zeleninu vyjměte z pánve.
  4. Přidejte zbývající olej a smažte mrkev 3 minuty nebo dokud není křupavá. Přidejte houby a hráškové lusky a smažte 1 minutu.
  5. Vraťte kuře a zeleninu na pánev. Směs vývaru rozmíchejte a nalijte do pánve, vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podávejte.
Recepty z kureciho masa
U kuřecího masa dbejte na tepelné zpracování.

Kuřecí nudličky na kari bez smetany – recept

Milujete kombinaci kuřecího masa a kari, nicméně nemůže nebo nechcete konzumovat smetanu? Vyzkoušejte kuřecí nudličky na kari bez smetany.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájené na nudličky
  • 2 lžíce oleje
  • kari
  • sladká paprika
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1/2-1 hrnek kuřecího vývaru
  • hladká mouka
  • jarní cibulka nebo šalotka

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku nebo šalotku. Přidejte kuřecí nudličky, promíchejte, přisypejte koření a za stálého míchání důkladně orestujte.
  2. Přidejte vývar a stáhněte plamen. Přiklopte a duste doměkka. Průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte vývarem.
  3. Hladkou mouku důkladně smíchejte s troškou vývaru a přidejte pro zahuštění omáčky.

Tipy na recepty z kuřecího masa – minutky

Způsobů, jak připravit kuřecí maso, a tedy recepty z kuřecího masa na minutky, existuje nespočet. Kuřecí maso můžete restovat na pánvi, opékat, třeba i dusit nebo grilovat, zkusit kuřecí fajitas, kuře na kari, kuře na smetaně, thajské kuře nebo si připravit kuřecí na medu a česneku v pomalém hrnci.

Pokud zrovna nemáte chuť na kuře, můžete jej nahradit třeba steakem z tuňáka.

Milovníci kuřecích stehen mohou vyzkoušet tyto pečené kuřecí paličky. Pokud si lámete hlavu s tím, jak připravit kuřecí maso a zároveň ušetřit co nejvíce času, jsou pro vás následující recepty tím pravým řešením.

Jednoduché recepty z kuřecího masa jsou snadné na přípravu, a je jich opravdu bezpočet. Ke kuřecím pochoutkám můžete podávat třeba KFC omáčku.

Jídla s kuřecím masem jsou snadná na přípravu, jejich vaření nezabere příliš mnoho času, a při jejich přípravě můžete dát velký prostor vlastní fantazii a chutím. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv jídlo z kuřecího masa, dejte si záležet také na jeho důkladném tepelném zpracování.

Pokud spíše než rýži fandíte špagetám, můžete vyzkoušet kuřecí směs na špagety.

Ať už připravujete kuřecí nugetky z mletého masa, pečené kuře s rýží, čínské rizoto s kuřecím masem, srbské rizoto nebo rizoto na italský způsob, kuřecí maso musí být vždy důkladně propečené nebo osmažené. Mezi přílohy ke kuřecímu masu patří brambory, těstoviny nebo třeba chlupaté knedlíky.

Další jednoduché recepty z kuřecího masa

Hledáte jednoduché recepty z kuřecího masa na minutky? Tlačí vás čas a lámete si hlavu s tím, co uvařit z kuřecího masa? Kuřecí maso skýtá spoustu možností přípravy, přičemž vybrané recepty z kuřecího masa vám nemusí zabrat hromadu času.

Během okamžiku můžeme z kuřecího masa připravit také výtečné saláty, plněné tortilly, kuřecí rizoto, pizzu s kuřecím masem, kuřecí paličky z trouby a další pochoutky. A další zajímavý a chutný recept je na smažené čínské nudle s kuřecím masem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang