Ingredience:

  • 4 hovězí plátky,
  • 50 g slaniny,
  • olej nebo sádlo

Na nádivku:

  • 2 velké lžíce rýže
  • 1 cibule
  • 2 lžíce nakrájených hub
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejdříve připravíme nádivku. Rýži 2x spaříme horkou vodou, promícháme s cibulkou, kterou jsme osmažili na části slaniny. Přidáme houby, osolíme a opepříme.

Hovězí plátky naklepeme, osolíme a na každý položíme lžíci nádivky. Plátek zabalíme a ovážeme nití.

Na cibulce a části slaniny plátky za přilévání vody dusíme doměkka. Z hotových plátků sejmeme nitě, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang