Recept – znojemská omáčka se sterilovanými okurkami

Hlavní jídlaOmáčkySmetanová omáčkaZavařené okurkyZnojemská omáčka

Ingredience:

  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 3 kuličky pepře
  • sůl
  • 3 sterilované okurky
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 bobkové listy
  • 100 ml smetany ke šlehání

Postup:

Nejdříve připravíme světlou jíšku z másla a mouky, do které za stálého míchání vlijeme vývar.

Přidáme koření (pepř, bobkový list) a za občasného míchání 20 minut vaříme na mírném ohni.

Potom znojemskou omáčku důkladně scedíme a za stálého míchání do ní vlijeme smetanu.

Omáčku ještě na chvíli ohřejeme a přidáme okurky nakrájené na kostičky, cukr a sůl. Znojemskou omáčku podáme s masem a houskovými knedlíky či rýží.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang