Ingredience na knedlík:
- 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)
- trocha mléka
- 1 celé vejce
Ingredience na špenát:
- špenát
- 5 stroužků česneku
- muškátový oříšek
- 1 střední cibule
- 1 lžička olivového oleje
Ingredience na maso:
- 300g vepřového masa (pro dvě osoby)
- 5 stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 1 lžička olivového oleje
- hořčice
- kečup
- pečící papír
Postup:
Zdravý knedlík:
Vezeme 1 asi 3 starou pšenično-žitnou bagetu (nebo jiné cereální pečivo) a rozkrájíme (rozdrobíme) na malé kostičky, které vsypeme do misky a zalijeme trochou mléka a přidáme 1 celé vejce. Uděláme těsto (tuhší), které necháme 30 minut v lednici odležet a poté tvarujeme do válečků a uvaříme v páře (cca 10-15 minut).
Špenát:
Nakrájíme cibulku a česnek nadrobno, dáme do hrnce s lžičkou olivového oleje a smažíme dozlatova. Přidáme špenát, dochutíme muškátovým oříškem (můžeme dochutit sušeným česnekem).
Maso:
Na plech položíme pečící papír, na který poklademe naklepané maso. Maso potřeme trochou hořčice a kečupu a vše zasypeme nakrájenou cibulí (na proužky) a protlačeným česnekem. Vše zalijeme 1 lžičkou olivového oleje a dáme péct na 190 stupňů po dobu 40 minut.
A jako předkrm je možné připravit tuto špenátovou polévku.