Ingredience:
- 1 balíček hotových gnocchi
- 1 větší cibule
- 2-5 stroužků česneku
- 4 středních rajčat
- 1 červená paprika
- 15 dkg slaniny
- hrstka lístků bazalky
- 1 mozzarella
- olej
Postup:
Dáme vařit gnocchi do vroucí osolené vody a sléváme, když vyplavou napovrch.
Mezitím rozpálíme na velké pánvi trochu oleje. Do něj přidáme nakrájenou slaninu a když se opeče a pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Necháme zezlátnout a přidáme nasekaný česnek s bazalkovými lístky. Počkáme minutku, až se smísí všechny vůně.
Následně přidáme nakrájenou papriku s rajčaty (čerstvými oloupanými nebo u plechovky), povaříme a stáhneme z plotny. Do omáčky vmícháme gnocchi, aby se pěkně omáčkou obalily.
Gnocchi s omáčkou vložíme do zapékací mísy, poklademe plátky mozzarelly a zapékáme do té doby, než se sýr pěkně rozpustí a utvoří vrstvičku nahoře.
Podáváme nejlépe ozdobené lístky bazalky.