vegetarianske-chilli-2

Jednoduchá kombinace zeleniny, fazolí a koření se promění ve snadné a chutné vegetariánské chilli.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 2 velké papriky nakrájené na kostičky
  • 2 střední mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce chilli
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky soli a další podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 plechovka (800 g) nakrájených rajčat, nejlépe opečených na ohni
  • 2 plechovky (115 g) pečených zelených chilli papriček
  • 3 plechovky (425 g) fazolí, například pinto, černých, ledvinových, cannellini nebo garbanzo, scezené a propláchnuté
  • 1 až 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (425 g) celozrnné kukuřice, okapaná
  • Návrhy na podávání: plátky avokáda, klínky limetky, rozdrobený sýr čedar, opečená dýňová semínka, lístky koriandru a jemné stonky, nakládaná červená cibule, plátky jalapeño, plátky ředkviček

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni, dokud se nezačne třpytit.
  2. Přidejte cibuli, papriku, mrkev, celer a česnek. Za stálého míchání vařte 8 až 10 minut do změknutí.
  3. Přidejte chilli, kmín, oregano, sůl, černý a kajenský pepř a promíchejte, aby se zelenina obalila.
  4. Přidejte rajčata a jejich šťávu, zelené chilli papričky, fazole a 1 šálek vývaru. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Přiveďte k varu. Podle potřeby snižte teplotu a vařte odkryté, dokud chilli nezhoustne podle vašich představ, 30 až 40 minut. Pokud máte raději řidší chilli, přidejte až o 1 šálek vývaru více.
  6. Přidejte kukuřici a promíchejte.
  7. Naberte chilli do misek a podávejte s přílohami podle vlastního výběru.
IngredienceRecept

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang