Ingredience:
- špagety (asi 200 g na osobu)
- rajský protlak
- 80g vepřové konzervy
- 1 smetana ke šlehání
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 šalotka
- sůl
- sýr na strouhání (eidam, parmazán)
Postup:
Vepřovou konzervu dáme ztuhnout do ledničky, poté oddělíme vývar a sádlo. Maso nakrájíme na drobné kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na sádle z konzervy. Následně přidáme na jemno nakrájené maso a osmahneme.
Přidáme rajský protlak a smetanu tak, aby nebyla omáčka příliš hustá. Následně dle chuti osolíme a propasírujeme do ní 2 stroužky česneku.
Špagety uvaříme dle návodu, jak uvařit špagety. Mezitím nastrouháme sýr.
Špagety ala co dům dal polijeme omáčkou, posypeme sýrem a na jemno nakrájenou šalotkou. Kdo má rád česnek, může si přidat stroužek česneku na 1 talíř.