Ingredience:

  • špagety (asi 200 g na osobu)
  • rajský protlak
  • 80g vepřové konzervy 
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • sůl
  • sýr na strouhání (eidam, parmazán)

Postup:

Vepřovou konzervu dáme ztuhnout do ledničky, poté oddělíme vývar a sádlo. Maso nakrájíme na drobné kostičky.

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na sádle z konzervy. Následně přidáme na jemno nakrájené maso a osmahneme.

Přidáme rajský protlak a smetanu tak, aby nebyla omáčka příliš hustá. Následně dle chuti osolíme a propasírujeme do ní 2 stroužky česneku.

Špagety uvaříme dle návodu, jak uvařit špagety. Mezitím nastrouháme sýr.

Špagety ala co dům dal polijeme omáčkou, posypeme sýrem a na jemno nakrájenou šalotkou. Kdo má rád česnek, může si přidat stroužek česneku na 1 talíř.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang