Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili? Můžete vyzkoušet tuto lahodnou smetanovou omáčku.
Smetanová omáčka je oblíbeným doplňkem nejen k těstovinám. Naučte se ji připravit snadno a rychle.
Ingredience:
- těstoviny
- máslo
- šunka
- 1 smetana na šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kávová lžička vegety
- smetanový sýr (2 velké obdélníky nebo 3 trojúhelníky)
- bazalka
- kapie (nejlépe červená)
- 1 rajče
- pórek
- stroužek česneku
- sýr na strouhání
Postup:
Na nudličky nakrájený salám (množství dle chuti) osmahneme na másle.
Rozšleháme smetanu s moukou, bazalkou, vegetou a sýry a přidáme k osmaženému salámu.
Nakrájíme papriku na 3 – 4 cm široké plátky a ty na jemné nudličky. Papriku přidáme spolu s propasírovaným česnekem do smetanové omáčky. Mícháme do zhoustnutí směsi (pokud je omáčka příliš hustá, dolijeme mléko).
Smetanovou omáčkou polijeme těstoviny a vše posypeme na kostičky nakrájeným rajčetem, nakrájeným pórkem a najemno nastrouhaným sýrem.