Ingredience:

  • 1,5 kg jehněčího hřbetu
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml vývaru z masa
  • 0,5 kg cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • lžička sladké červené papriky
  • olej
  • 150 ml smetany

Postup:

Jehněčí hřbet důkladně očistíme, osušíme utěrkou a po vrchní straně nožem několikrát lehce po povrchu nakrojíme.

Maso potřeme česnekem utřeným se solí nebo posypeme nadrobno nasekaným česnekem, posypeme směsí všech koření a v pekáči na oleji ze všech stran opečeme.

Potom maso podlijeme vývarem a pečeme asi půl hodiny na střední výkon. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem.

Na další pánvi osmahneme na trošce rozpáleného oleje nadrobno nasekanou cibulku a v druhé polovině pečení ji přidáme k masu.

Po dopečení vyjmeme jehněčí hřbet z pekáče a vypečenou šťávu i s cibulí prolisujeme.

Potom omáčku ohříváme, než zhoustne a vmícháme do ní smetanu.

Hotový jehněčí hřbet nakrájíme na silnější plátky a pokapeme omáčkou.

Pečený jehněčí hřbet podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými knedlíky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang