Ingredience:
- 1,5 kg jehněčího hřbetu
- 4 stroužky česneku
- 250 ml vývaru z masa
- 0,5 kg cibule
- sůl
- pepř
- špetka tymiánu
- špetka rozmarýnu
- lžička sladké červené papriky
- olej
- 150 ml smetany
Postup:
Jehněčí hřbet důkladně očistíme, osušíme utěrkou a po vrchní straně nožem několikrát lehce po povrchu nakrojíme.
Maso potřeme česnekem utřeným se solí nebo posypeme nadrobno nasekaným česnekem, posypeme směsí všech koření a v pekáči na oleji ze všech stran opečeme.
Potom maso podlijeme vývarem a pečeme asi půl hodiny na střední výkon. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem.
Na další pánvi osmahneme na trošce rozpáleného oleje nadrobno nasekanou cibulku a v druhé polovině pečení ji přidáme k masu.
Po dopečení vyjmeme jehněčí hřbet z pekáče a vypečenou šťávu i s cibulí prolisujeme.
Potom omáčku ohříváme, než zhoustne a vmícháme do ní smetanu.
Hotový jehněčí hřbet nakrájíme na silnější plátky a pokapeme omáčkou.
Pečený jehněčí hřbet podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými knedlíky.