Ingredience pro 1 osobu:

  • 1 plátek vepř. kýty
  • 10 dkg šunky
  • 1 menší cibule
  • trochu kečupu a hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

Kýtu naklepeme, posolíme, opepříme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a když je trochu růžová, položíme na ni maso a necháme ho zvolna opékat z obou stran.

Když je maso propečené, přendáme ho na nahřátý talíř, cibulku z oleje vyndáme a zbylý olej dáme orestovat nakrájenou šunku na kostičky. Tu po orestování shrneme na maso.

Do tuku v poměru 1:1 dáme kečup a hořčici a stále mícháme.

Maso lze podávat s dalamánky nebo tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang