Ingredience:

  • 400 g hrubé mouky
  • ¼ l mléka
  • 40 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 malé vejce
  • 1 lžička másla
  • špetka soli

Postup:

Smícháním všech přísad vytvoříme těsto tužší konzistence, které necháme přibližně 3/4 hodiny kynout.

Vykynuté těsto uválíme na váleček, nakrájíme ho na plátky, plátky lehce zploštíme a dáme na ně vybrané ovoce (můžeme použít i jam nebo tužší marmeládu).

Knedlíky zabalíme a necháme asi 10 minut kynout.

V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a knedlíky v několika várkách vaříme 5 – 8 minut.

Po vyjmutí z hrnce kynuté knedlíky několikrát propíchneme vidličkou a podáváme posypané strouhaným tvarohem, strouhankou, kakaem nebo cukrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang