Ingredience:
- 0,6 kg bůčku
- bobkový list
- nové koření celé
- pepř celý
- sůl
- 2 hlavičky česneku
- sójová omáčka
- Worchester
- Maggi
- chilli omáčka
- chilli v prášku
- kari
- pepř mletý
- paprika sladká
- sůl
Postup:
Bůček dáme do hrnce s vodou, přidáme 2 bobkové listy, asi 12 kuliček pepře a 12 nového koření. Rozmačkáme 6 stroužků česneku a vaříme všechno dohromady až maso změkne.
Po uvaření vyjmeme maso z hrnce, vykrájíme kosti a chrupavky. Než maso trochu vychladne, připravíme si marinádu na obalení bůčku.
Rozmačkáme hlavičku česneku, přilijeme asi lžíci z každé omáčky, z chilli omáčky jen půl lžíce. Přidáme lžičku soli, kari, papriky, asi půl lžičky chilli a pepře. Vše zamícháme, aby vznikl krém.
Připravenou marinádou pomazáváme bůček na alobalu, do kterého pak bůček zabalíme. Dáme do lednice na 2 – 7 dní odležet. Nakládaný bůček krájíme na tenké plátky.