Recept – nakládaný bůček

Hlavní jídlaMarinádyUzeniny

Ingredience:

  • 0,6 kg bůčku
  • bobkový list
  • nové koření celé
  • pepř celý
  • sůl
  • 2 hlavičky česneku
  • sójová omáčka
  • Worchester
  • Maggi
  • chilli omáčka
  • chilli v prášku
  • kari
  • pepř mletý
  • paprika sladká
  • sůl

Postup:

Bůček dáme do hrnce s vodou, přidáme 2 bobkové listy, asi 12 kuliček pepře a 12 nového koření. Rozmačkáme 6 stroužků česneku a vaříme všechno dohromady až maso změkne.

Po uvaření vyjmeme maso z hrnce, vykrájíme kosti a chrupavky. Než maso trochu vychladne, připravíme si marinádu na obalení bůčku.

Rozmačkáme hlavičku česneku, přilijeme asi lžíci z každé omáčky, z chilli omáčky jen půl lžíce. Přidáme lžičku soli, kari, papriky, asi půl lžičky chilli a pepře. Vše zamícháme, aby vznikl krém.

Připravenou marinádou pomazáváme bůček na alobalu, do kterého pak bůček zabalíme. Dáme do lednice na 2 – 7 dní odležet. Nakládaný bůček krájíme na tenké plátky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang