Kdo by nemiloval cupcaky? Máme pro vás přesně ten recept na vanilkové cupcaky, který potřebujete. Je snadný, rychlý, a výsledkem budou nadýchané, voňavé a sladké zákusky.
Příprava
- Příprava: 8 minut
- Vaření: 22 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- Hladká mouka (1 a 1/4 hrnku)
- Prášek do pečiva (1 a 1/4 lžičky)
- Sůl (1/2 lžičky)
- Změklé máslo (1/2 hrnku)
- Cukr (3/4 hrnku)
- Vejce (2 ks)
- Vanilkový extrakt (2 lžičky)
- Kefír nebo podmáslí (1/2 hrnku)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložte košíčky.
- Ve středně velké míse prošlehejte 1 a 1/4 hrnku mouky, 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva a 1/2 lžičky soli. Moučnou směs dejte stranou.
- V míse elektrického mixéru šlehejte máslo a cukr při středně vysokých otáčkách 5 minut, dokud nebude husté a nadýchané, a podle potřeby seškrábejte.
- Přidávejte vejce jedno po druhém a při každém přidání dobře prošlehejte, poté mísu seškrábněte. Přidejte 2 lžičky vanilky a vyšlehejte.
- Snižte rychlost mixéru na střední a přidávejte směs mouky po třetinách střídavě s podmáslím a při každém přidání promíchejte. Podle potřeby mísu oškrábejte a šlehejte, dokud se směs nespojí a nebude hladká. Těsto rovnoměrně rozdělte do 12 vyložených forem na muffiny nebo košíčky a naplňte je do 2/3.
- Pečte 20-23 minut při teplotě 350 °C nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte je 5 minut vychladnout ve formě, poté je přeneste na drátěnou mřížku a před polevou je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.