Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 1 žlutá paprika , nakrájená na 1,5 cm čtverečky
- 1 červená paprika, nakrájená na 1,5 cm čtverečky
- 400 g uzené klobásy, nakrájené na plátky o tloušťce 0,5 cm
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 3/4 lžičky uzené papriky (lze nahradit normální paprikou)
- 1 a 1/2 šálku dlouhozrnné bílé rýže, nevařené
- 2 a 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
- 2 šálky mraženého hrášku
- 2 polévkové lžíce petrželky
Postup
Krok 1 – Opečte klobásu
Na středně vysoké teplotě rozehřejte 2 lžíce oleje ve velkém hrnci. Přidejte klobásu a opečte dozlatova. Klobásu vyjměte z hrnce.
Krok 2 – Uvařte cibuli a česnek
Přidejte olej, česnek a cibuli a smažte 2 minuty. Přidejte papriku a smažte 2 minuty.
Krok 3 – Přidejte rýži a vývar
Přidejte rýži, vývar, mletou papriku, sůl, pepř a klobásu. Promíchejte, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
Krok 4 – Přikryjte a vařte
Přiklopte pokličkou a vařte 20 minut.
Krok 5 – Přidejte hrášek a nechte odpočinout
Odstavte hrnec ze sporáku. Rychle sejměte poklici, přidejte hrášek a pak poklici rychle nasaďte zpět. Nechte odpočívat 10 minut.
Krok 6 – Přidejte petrželku
Přidejte petrželku a ihned podávejte.