Tuňáková pomazánka je příjemné jídlo k obědu. Tento základní recept je dokonalou kombinací krémové a křupavé směsi tuňáka, majonézy, nakládané zeleniny, celeru, šalotky a citronové šťávy.

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 až 4 lžíce majonézy
  • 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na malé kostičky
  • 1 malá šalotka nebo 1/4 červené cibule, nakrájená na malé kostičky
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (z 1/2 citronu)
  • 1 lžíce nakládaných okurek
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Slijte konzervy s tuňákem a maso vložte do mísy.
  2. K tuňákovi přidejte 2 lžíce majonézy, celer, šalotku, citronovou šťávu, nakládanou okurku, posypte solí a pepřem.
  3. Promíchejte vidličkou, aby se směs spojila, a přitom rozbijte případné velké kousky tuňáka.
  4. Chcete-li tuňákový salát hladší a krémovější, přidejte více majonézy. Ochutnejte a přidejte další ingredience podle chuti.
  5. Použijte ihned do sendvičů nebo uchovávejte v zakryté nádobě v chladničce až týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang