Tato odlehčená verze americké klasiky je skvělou náhradou klasického mletého masa do hamburgeru. Trhané vepřové maso využijete ale také do tortilly či sendviče. Výborně chutná spolu se salátem coleslaw.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6
Obtížnost: snadné
Ingredience
- 3 lžičky rostlinného oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky drceného česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky mletého chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky pepře
- 360 ml kuřecího vývaru
- 90 ml kečupu
- 90 ml plus 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce melasy
- 1 vepřová panenka (asi 450 g), nakrájená na 4 kusy
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 170 g salátu coleslaw
- 6 celozrnných housek na hamburger, rozpůlených
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžičky oleje na mírném ohni. Přidejte cibuli a česnek a ochuťte je solí a pepřem. Smažte dozlatova, asi pět minut. Přidejte chilli, kmín, skořici a pepř a smažte další minutu.
- Vmíchejte vývar, kečup, 90 ml octa a melasu. Přiveďte k varu a pak přidejte vepřové maso. Přikryté duste, dokud není vepřové maso uvařené a měkké. Trvá to asi 20 minut.
- Mezitím ve středně velké misce rozšlehejte zbývající lžičku oleje s octem a hořčicí. Přidejte brokolici a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou.
- Vepřové maso přendejte na prkénko a nechte pět minut odstát. Zbývající omáčku vařte, dokud nezhoustne, asi pět minut. Poté ji odstavte z ohně.
- Vepřové maso natrhejte dvěma vidličkami na větší kousky a přendejte ho zpět do zahuštěné omáčky. Dobře promíchejte, aby se jí maso obalilo. Za občasného promíchání nechte deset minut odstát, aby maso vstřebalo omáčku.
- Podávejte v housce s brokolicí jako hamburger.