Uvařte si skvělou rajčatovou polévku, která vás zahřeje a zasytí.
Ingredience
- 1 střední bílá nebo žlutá cibule
- 6 lžic másla
- 2 plechovky (410 g) nakrájených rajčat
- 1 láhev nebo plechovka rajčatové šťávy
- 3 až 6 lžic cukru
- 1 nebo 2 lžíce kuřecího vývaru nebo 3 kostky kuřecího bujónu
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 šálek sherry, volitelně
- 1 a 1/2 šálku husté smetany
- 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
- 1/4 šálku nasekané plocholisté petrželky
Postup
- Na začátek nakrájejte cibuli na kostičky. Ve velkém hrnci nebo holandské troubě rozpusťte máslo. Vhoďte cibuli a vařte ji, dokud nezprůsvitní.
- Nyní přihoďte na kostičky nakrájená rajčata a promíchejte. Přidejte rajčatovou šťávu.
- Přidejte 3 až 6 lžic cukru. Začněte na nízkém množství, pak ochutnejte a podle potřeby přidejte více. Některá rajčata a šťáva jsou kyselejší než jiná.
- Dále do hrnce přidejte 1 nebo 2 lžíce kuřecího vývaru.
- Nyní můžete přidat spoustu čerstvě namletého černého pepře. Promíchejte, aby se vše spojilo, a poté zahřejte téměř k varu. Pak oheň vypněte.
- V případě potřeby přidejte sherry. Vmíchejte smetanu. Přidejte bazalku a petrželku a promíchejte.
- Polévku podávejte teplou.