Recept na přípravu šlehačky

DezertyKrémy, polevy a náplněStudená kuchyně
slehacka

Pro dosažení nejlepších výsledků se ujistěte, že jsou šlehací metla i mísa ledově studené. Smetana ke šlehání by měla být vychlazená na 6 stupňů.

Doba přípravy: 5 minut

Počet porcí: 16

Ingredience

  • 1 hrníček vysokoprocentní smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup

Nejdříve šleháme pozvolna. Teprve až smetana zhoustne, zvýšíme otáčky na maximum a šleháme do pevné konzistence. Následně přidáme vanilku a cukr a vyšleháme, aby se vše propojilo.

Dbejte na to, abyste šlehání nepřehnali, krém by se pak stal hrudkovitým a připomínal by máslo. Podávejte například s čerstvými jahodami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang