zapecene-bataty

Batáty jsou pozoruhodnou a velmi variabilní potravinou. Pokud jste si nedávno ze zvědavosti tyto sladké brambory zakoupili, můžete si je zkusit zapéct podle našeho receptu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • Batáty
  • Máslo
  • Sůl
  • Pažitka
  • Řecký jogurt
  • Guacamole (1 lžička)
  • Citronová šťáva

Postup

Předehřejte troubu na 205 °C. Pečicí formu vyložte alobalem. S pomocí vidličky propíchejte batáty, umístěte je do formy vyložené alobalem a pečte 40 – 50 minut. Smíchejte máslo, sůl, pažitku, řecký jogurt a guacamole, batáty rozřízněte napůl, částečně vydlabejte a naplňte připravenou směsí. Lehce zakápněte citronovou šťávou a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang