Batáty jsou pozoruhodnou a velmi variabilní potravinou. Pokud jste si nedávno ze zvědavosti tyto sladké brambory zakoupili, můžete si je zkusit zapéct podle našeho receptu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- Batáty
- Máslo
- Sůl
- Pažitka
- Řecký jogurt
- Guacamole (1 lžička)
- Citronová šťáva
Postup
Předehřejte troubu na 205 °C. Pečicí formu vyložte alobalem. S pomocí vidličky propíchejte batáty, umístěte je do formy vyložené alobalem a pečte 40 – 50 minut. Smíchejte máslo, sůl, pažitku, řecký jogurt a guacamole, batáty rozřízněte napůl, částečně vydlabejte a naplňte připravenou směsí. Lehce zakápněte citronovou šťávou a podávejte.