Pasties

Tento recept na michiganské pasties připravíte za hodinu a půl.

Příprava

  • Příprava: 35 minut plus chlazení
  • Pečení: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 šálky pevného tuku (margarín, máslo)
  • 2 šálky vroucí vody
  • 5 a 1/2 až 6 šálků hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 225 g mletého vepřového masa
  • 2 středně velké cibule nakrájené na kousky
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 šálku másla
  • volitelně: půl na půl smetany nebo lehce rozšlehané velké vejce
  • 6 středně velkých červených brambor (asi 1,3 kg), oloupaných
  • 2 malé tuříny (asi 450 až 680 g), oloupané

Postup

  1. Ve velké míse míchejte ztužovač (pevný tuk) a vodu, dokud se ztužovač nerozpustí.
  2. Postupně vmíchejte mouku a sůl, až vznikne velmi vláčné těsto.
  3. Přikryjte a nechte hodinu a půl v chladničce.
  4. Nakrájejte brambory a brukev na kostky o velikosti sousta.
  5. Kostky nesmí být příliš velké, jinak se špatně uvaří.
  6. Jemně spojte mleté hovězí a vepřové maso.
  7. Maso rozdrobte.
  8. Ve velké míse smíchejte brambory, tuřín, cibuli, masovou směs a koření.
  9. Těsto rozdělte na 12 stejných porcí.
  10. Na pomoučeném povrchu rozválejte vždy jednu část na kruh o průměru 20 cm.
  11. Na polovinu každého kruhu navrstvěte 1 a 1/2 až 2 hrnky náplně.
  12. Posypte 1 lžičkou másla.
  13. Okraje navlhčete vodou.
  14. Těsto opatrně přeložte přes náplň a okraje přitlačte vidličkou, aby se uzavřely.
  15. Položte na nevymaštěný plech.
  16. Do horní části koláčků udělejte několik zářezů.
  17. V případě potřeby je potřete smetanou nebo rozšlehaným vejcem.
  18. Pečeme při 175 °C dozlatova, přibližně 1 hodinu.
  19. Nechte vychladnout na mřížce.
  20. Podávejte teplé nebo studené. Skladujte v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang