Tento recept na omáčku Romesco je pikantní, krémový a sladký a skvěle oživí pečenou nebo grilovanou zeleninu, sendviče a další pokrmy.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 6 až 8
Ingredience
- 2 pečené červené papriky (bez slupky a semínek)
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku vody
- ⅓ šálku směsi mandlí a loupaných lískových oříšků
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce octa sherry nebo červeného vinného octa
- ¼ šálku vařené cizrny (scezené a propláchnuté)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky mořské soli
- čerstvý mletý černý pepř
Postup
- Do mixéru dejte papriky, olivový olej, vodu, ořechy, rajčatový protlak, ocet, cizrnu, česnek, papriku, sůl a špetku pepře.
- Rozmixujte do hladka.
- Podávejte s křupavým chlebem nebo grilovanou zeleninou.