Tyto řezy vás dostanou svými lahodnými vrstvami, máslový korpus, lahodná malinová náplň, cukrová drobenka a vanilková poleva navrchu. Skvělý letní dezert, kterého klidně připravte dvojnásobnou dávku na rodinnou oslavu.
Ingredience
- 115 g másla, rozpuštěného
- 50 g cukru krystal
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 125 g hladké mouky
Náplň:
- 240 g malinové zavařeniny
- 12-16 čerstvých malin
Drobenka:
- 40 g ovesných vloček
- 70 g hnědého cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 31 g hladké mouky
- 60 g másla, studeného a nakrájeného na kostičky
Na závěr:
- Vanilková poleva
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a boky čtvercové formy na pečení vyložte pergamenovým papírem a nechte dostatečný přesah po všech stranách. Odložte stranou.
- Připravte si těsto. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vanilku a sůl. Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Směs rovnoměrně vtlačte do připravené formy na pečení. Pečte 15 minut. Vyjměte korpus z trouby a zvyšte teplotu v troubě na 170 °C.
- Teplý korpus potřete zavařeninou a posypte malinami.
- V míse smíchejte ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a mouku. Do směsi zapracujte vychlazené máslo, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku.
- Malinovou náplň posypte drobenkou a pečte 30-35 minut nebo dokud není drobenka zlatohnědá. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
- Vyjměte z trouby a nechte alespoň 20 minut vychladnout při pokojové teplotě, poté nechte alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chladit v chladničce a nakrájejte na řezy.