Chcete připravit tak krásné cukroví, že by mohlo být od profesionálního cukráře? Připravte si tuto královskou polevu.
Ingredience
- 6 lžic nebo 3 vrchovaté lžíce pasterizovaných bílků
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo jiného ochuceného extraktu
- 460 g moučkového cukru
- Potravinářské barvivo podle vlastního výběru
- Další moučkový cukr na zahuštění polevy
- Voda na zředění polevy
- Cukrářské posypky
Postup
- V míse mixéru vyšlehejte bílky a vanilkový extrakt. Mixujte na střední rychlosti, dokud nezačnou pěnit, asi 15 až 20 sekund.
- Na bílky prosejte 1 hrnek moučkového cukru. Prosévání nevynechávejte, protože moučkový cukr má tendenci se srážet.
- Míchejte na střední rychlost, dokud se cukr nevstřebá. Postup opakujte ještě třikrát.
- Vyzkoušejte hustotu polevy. Zvedněte metly šlehače a podívejte se, za jak dlouho zmizí „špičky“ polevy. Chcete cca 8-10 sekund.
- Pokud není dostatečně hustá, přisypte do polevy 1 lžíci moučkového cukru, promíchejte a opakujte, dokud nedosáhnete této hustoty.
- Rozdělte polevu do misek a do každé misky přidejte samostatné potravinářské barvivo. Zkontrolujte hustotu a v případě potřeby přimíchejte více prosátého moučkového cukru na zdobení sáčkem nebo podle potřeby zřeďte vodou.