Tento recept je vlastně velmi jednoduchý, okořeníte maso a upečete v troubě a lahodná pečínka je na světě.
Ingredience
- 2 lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené šalvěje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1,3 kg vysokého roštěnce
Postup
- V malé misce smíchejte vidličkou sůl, černý pepř, sušený česnek, šalvěj a tymián. Potřete jím celou pečeni a přitlačte, aby se směs přichytila k masu.
- Maso položte tukovou stranou nahoru na mřížku v pekáči a nechte ho asi 1 hodinu zahřát na pokojovou teplotu.
- Předehřejte troubu na 260 °C. Do středu pečeně vložte teploměr na maso a nastavte jej na 57 °C (středně propečený). Vložte pečeni do trouby a pečte ji 15 minut.
- Snižte teplotu v troubě na 170 °C. Pokračujte v pečení, dokud teploměr nezaznamená 57 °C. U této gramáže pečeně by to mělo trvat ještě zhruba 1 hodinu.
- Vyjměte pečeni z trouby. Volně ji přikryjte alobalem a nechte ji 30 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na tenké plátky a podávejte.