eggs_benedict

Chcete-li si vyrobit vlastní holandskou omáčku na vejce Benedikt nebo jiné pokrmy na pozdní snídani, vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 125 g másla
  • 2 žloutky
  • ½ lžičky bílého vinného octa nebo estragonového octa
  • citronová šťáva
  • špetka kajenského pepře

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo a z povrchu slijte bílé zbytky. Máslo udržujte v teple.
  2. Do kovové nebo skleněné misky, která se vejde nad malou pánev, dejte žloutky, bílé víno nebo estragonový ocet, špetku soli a trochu ledové vody.
  3. Několik minut šlehejte, pak misku postavte nad pánev se sotva vroucí vodou a šlehejte za stálého šlehání, dokud nezesvětlá a nezhoustne.
  4. Odstavte z ohně a pomalu po částech zašlehejte rozpuštěné máslo, dokud se vše nespojí a nevznikne krémová holandská omáčka. (Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.)
  5. Dochuťte ji citronovou šťávou a trochou kajenského pepře.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang