nachos-recept

Nachos jsou nedílnou součástí mexické kuchyně, velké popularitě se ale těší také u nás. S naším receptem si je připravíte jednoduše a rychle.

Nachos skýtají spoustu možností nejen co se týče náplní a příloh, ale také omáčky. Vyzkoušejte sami, jaké studené omáčky a dipy vám k nachos zachutnají nejvíce.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience na směs koření

  • Chilli (2 lžíce)
  • Sůl (1 1/2 lžičky)
  • Sušený česnek (1 lžička)
  • Sušená cibulka (1 lžička)
  • Drcený kmín (1 lžička)
  • Oregáno (1/2 lžičky)
  • Pepř (1/4 lžičky)

Ingredience na nachos

  • Rostlinný olej (1 lžíce)
  • Mleté hovězí (0,5 kg)
  • Fazole (1 plechovka)
  • Voda (1/4 hrnku)
  • Tortilla chipsy (1 velké balení)
  • Strouhaný čedar (110 g)
  • Strouhaný sýr jiného typu (110 g)
  • Koriandr (1/4 hrnku)

Postup

Předehřejte troubu na 125 °C. Smíchejte ingredience na koření. Na pánvi rozpalte rostlinný olej, snižte plamen na polovinu, přidejte mleté hovězí a okořeňte připravenou směsí. Promíchávejte vařečkou a vařte zhruba 8 minut. Sceďte vypečenou šťávu, vraťte maso na pánev a přidejte fazole. Snižte plamen ještě o něco více a promíchejte.

Tortilla chipsy položte v souvislé vrstvě na pečicí plech. Pečte v předehřáté troubě 5 minut, opatrně vyjměte a posypejte polovinou strouhaného sýra. Počkejte, až se sýr trochu rozpustí. Druhou polovinu sýra přidejte do masové směsi a ohřívejte 5 minut. Masovou směsí pokryjte nacho chipsy a servírujte horké.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang