Nachos jsou nedílnou součástí mexické kuchyně, velké popularitě se ale těší také u nás. S naším receptem si je připravíte jednoduše a rychle.
Nachos skýtají spoustu možností nejen co se týče náplní a příloh, ale také omáčky. Vyzkoušejte sami, jaké studené omáčky a dipy vám k nachos zachutnají nejvíce.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience na směs koření
- Chilli (2 lžíce)
- Sůl (1 1/2 lžičky)
- Sušený česnek (1 lžička)
- Sušená cibulka (1 lžička)
- Drcený kmín (1 lžička)
- Oregáno (1/2 lžičky)
- Pepř (1/4 lžičky)
Ingredience na nachos
- Rostlinný olej (1 lžíce)
- Mleté hovězí (0,5 kg)
- Fazole (1 plechovka)
- Voda (1/4 hrnku)
- Tortilla chipsy (1 velké balení)
- Strouhaný čedar (110 g)
- Strouhaný sýr jiného typu (110 g)
- Koriandr (1/4 hrnku)
Postup
Předehřejte troubu na 125 °C. Smíchejte ingredience na koření. Na pánvi rozpalte rostlinný olej, snižte plamen na polovinu, přidejte mleté hovězí a okořeňte připravenou směsí. Promíchávejte vařečkou a vařte zhruba 8 minut. Sceďte vypečenou šťávu, vraťte maso na pánev a přidejte fazole. Snižte plamen ještě o něco více a promíchejte.
Tortilla chipsy položte v souvislé vrstvě na pečicí plech. Pečte v předehřáté troubě 5 minut, opatrně vyjměte a posypejte polovinou strouhaného sýra. Počkejte, až se sýr trochu rozpustí. Druhou polovinu sýra přidejte do masové směsi a ohřívejte 5 minut. Masovou směsí pokryjte nacho chipsy a servírujte horké.