Připravte si tuto klasickou přílohu s křupavou kůrkou a máslovým, česnekovým středem. Tyto sýrové tyčinky s česnekem jsou vynikající k polévkám i salátům, nebo jako chuťovka k večernímu posezení.

Ingredience

  • 2 střední bílé bagety, nebo ciabatty
  • 140 g změklého másla
  • 4-6 stroužků česneku, rozdrcených
  • Hrst nasekané petrželky
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. Pečivo podélně rozkrojte na polovinu. Položte řeznou stranou na plech a opékejte 2 minuty, dokud není opravdu křupavá.
  2. V míse smíchejte máslo, česnek a petrželku. Rozkrojené půlky chleba namažte. Posypte parmazánem.
  3. Těsně před podáváním položte na plech a 5 minut opékejte pod rozpáleným grilem, dokud nejsou opečené a lehce zlatavé.
  4. Nechte lehce vychladnout a nakrájejte na silnější tyčinky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang