Připravte si tuto klasickou přílohu s křupavou kůrkou a máslovým, česnekovým středem. Tyto sýrové tyčinky s česnekem jsou vynikající k polévkám i salátům, nebo jako chuťovka k večernímu posezení.
Ingredience
- 2 střední bílé bagety, nebo ciabatty
- 140 g změklého másla
- 4-6 stroužků česneku, rozdrcených
- Hrst nasekané petrželky
- 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Postup
- Pečivo podélně rozkrojte na polovinu. Položte řeznou stranou na plech a opékejte 2 minuty, dokud není opravdu křupavá.
- V míse smíchejte máslo, česnek a petrželku. Rozkrojené půlky chleba namažte. Posypte parmazánem.
- Těsně před podáváním položte na plech a 5 minut opékejte pod rozpáleným grilem, dokud nejsou opečené a lehce zlatavé.
- Nechte lehce vychladnout a nakrájejte na silnější tyčinky a podávejte.