Připravte si svou oblíbenou ranní kávu od základu – se správným vybavením je to snadné. Milujeme krémové cappuccino posypané kakaovým práškem.
Příprava
- Příprava: 2 až 3 minuty
- Celkem: 2 až 3 minuty
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 18 g mletého espressa
- 150 ml mléka
- k podávání: kakaový prášek – volitelně
Postup
- Připravte si v kávovaru asi 35 ml espressa a nalijte ho na dno šálku.
- Napařte mléko pomocí napařovacího nástavce tak, aby se na povrchu vytvořilo asi 4-6 cm pěny.
- Držte konvici tak, aby byla hubička asi 3-4 cm nad šálkem, a mléko do ní plynule nalijte.
- Jak se objem v šálku zvětšuje, přibližujte džbánek co nejblíže k povrchu nápoje a zároveň se snažte nalévat do jeho středu.
- Jakmile se konvička s mlékem téměř dotýká povrchu kávy, nakloňte konvičku, abyste zrychlili nalévání.
- Jakmile zrychlíte, mléko dopadne na zadní stranu šálku a začne se přirozeně skládat do sebe a vytvářet na horní straně vzor.
- Pokud chcete, posypte povrch trochou kakaového prášku.