Recept – myslivecké roštěnky

Hlavní jídlaHoubyMasoUzeninyVepřové masoVíno

Ingredience:

  • ½ kg vepřových roštěnek
  • 10 dkg nakládaných kyselých hříbků
  • 100ml čerstvého vína
  • 5 dkg slaniny
  • 6 dkg mouky
  • 12 dkg másla
  • 3dkg brusinek
  • 1 bobkový list
  • několik kuliček jalovce
  • pepř 
  • sůl

Postup:

Nakrájené, naklepané a lehce po okraji naříznuté roštěnky prošpikujeme slaninou. Opepříme je, osolíme a potřeme rozdrceným jalovcem s bobkovým listem.

Roštěnky posypeme moukou a z obou stran opečeme na másle. Zalijeme vínem, přidáme brusinky a nakrájené hříbky a chvíli dusíme.

Z hotové šťávy před podáváním odstraníme kousky jalovce a bobkového listu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang