Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z jednoho hrnce.

Ingredience:

  • 400 g vepřové plece
  • 400 g libovějšího bůčku
  • 1 velká cibule
  • 1 palička česneku
  • pepř
  • sůl
  • lžička hladké mouky

Postup:

Bůček zbavíme kostí a nakrájíme na silné plátky, vepřovou plec nakrájíme na větší kousky.

Pekáč vyložíme nasekanou cibulí a hrubě nasekaným česnekem, přidáme maso, zalijeme trochou horké vody a pečeme v troubě na vysokou teplotu.

Během pečení poléváme šťávou, popřípadě podlijeme trochou horké vody, aby cibule a česnek nebyly na suchu.

Hotové maso odstraníme z pekáče, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, usmažíme, podlijeme, povaříme poléváme maso na talíři.

Moravské vrabce podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang