Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z jednoho hrnce.
Ingredience:
- 400 g vepřové plece
- 400 g libovějšího bůčku
- 1 velká cibule
- 1 palička česneku
- pepř
- sůl
- lžička hladké mouky
Postup:
Bůček zbavíme kostí a nakrájíme na silné plátky, vepřovou plec nakrájíme na větší kousky.
Pekáč vyložíme nasekanou cibulí a hrubě nasekaným česnekem, přidáme maso, zalijeme trochou horké vody a pečeme v troubě na vysokou teplotu.
Během pečení poléváme šťávou, popřípadě podlijeme trochou horké vody, aby cibule a česnek nebyly na suchu.
Hotové maso odstraníme z pekáče, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, usmažíme, podlijeme, povaříme poléváme maso na talíři.
Moravské vrabce podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.