Ingredience:

  • maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)
  • vejce
  • česnek
  • olej
  • solamyl škrob
  • sůl
  • Maggi tekuté koření
  • cukr moučka
  • kari
  • pepř
  • koření na marinády
  • sladká paprika
  • cibule nebo pórek

Postup:

Zhotovíme marinádu na maso, kdy smícháme 2 lžíce oleje, 1 lžíci koření Maggi, 1 lžíci škrobu, 1 lžičku cukru, 1 lžičku kari, 1 celé vejce, 1 lžičku soli, 1lžičku sladké papriky, 1 paličku drceného česneku, 1 lžičku marinovacího koření (to můžeme vypustit).

Marinádu důkladně promícháme a vložíme do ní vykostěné maso nakrájené na kostky. Maso promícháme s marinádou a necháme přes noc v lednici.

Následující den smažíme marinované maso na oleji. V půlce smažení přidáme na drobno nakrájenou cibuli nebo pórek.

Marinované maso podáváme s bramborami, rýží nebo jen s chlebem. Na ozdobení použijeme syrovou kapii. Kdo chce, může k jídlu přidat majonézu nebo tatarku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang