Ingredience:
- maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)
- vejce
- česnek
- olej
- solamyl škrob
- sůl
- Maggi tekuté koření
- cukr moučka
- kari
- pepř
- koření na marinády
- sladká paprika
- cibule nebo pórek
Postup:
Zhotovíme marinádu na maso, kdy smícháme 2 lžíce oleje, 1 lžíci koření Maggi, 1 lžíci škrobu, 1 lžičku cukru, 1 lžičku kari, 1 celé vejce, 1 lžičku soli, 1lžičku sladké papriky, 1 paličku drceného česneku, 1 lžičku marinovacího koření (to můžeme vypustit).
Marinádu důkladně promícháme a vložíme do ní vykostěné maso nakrájené na kostky. Maso promícháme s marinádou a necháme přes noc v lednici.
Následující den smažíme marinované maso na oleji. V půlce smažení přidáme na drobno nakrájenou cibuli nebo pórek.
Marinované maso podáváme s bramborami, rýží nebo jen s chlebem. Na ozdobení použijeme syrovou kapii. Kdo chce, může k jídlu přidat majonézu nebo tatarku.