Recept – maďarský guláš se skopovým masem

Hlavní jídla

Ingredience:

  • 1 kg skopové plece
  • 4 větší nadrobno nakrájené cibule
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
  • 1-2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 zelené papriky nakrájené na kostičky
  • voda
  • sůl

Postup:

V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a osmažíme na něm cibulku, zasypeme paprikou a necháme zpěnit.

Vmícháme maso nakrájené na kostky a pod pokličkou dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme trochou vody, dodáme papriky, protlak a sůl, vše dobře promícháme a dusíme doměkka asi 40 – 45 minut.

Maďarský guláš se nezahušťuje, pouze je doporučeno v případě příliš řídké konzistence vodu vydusit.

Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory.

TIP: Milovníci maďarské kuchyně mohou vyzkoušet i maďarský vepřový perkelt.

Kategorie:

Hlavní jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang