Ingredience:
- 1 kg skopové plece
- 4 větší nadrobno nakrájené cibule
- 2-3 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 zelené papriky nakrájené na kostičky
- voda
- sůl
Postup:
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a osmažíme na něm cibulku, zasypeme paprikou a necháme zpěnit.
Vmícháme maso nakrájené na kostky a pod pokličkou dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme trochou vody, dodáme papriky, protlak a sůl, vše dobře promícháme a dusíme doměkka asi 40 – 45 minut.
Maďarský guláš se nezahušťuje, pouze je doporučeno v případě příliš řídké konzistence vodu vydusit.
Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory.
TIP: Milovníci maďarské kuchyně mohou vyzkoušet i maďarský vepřový perkelt.