Ingredience:
- 3 střední brambory
- 5-6 žampionů
- hříbky
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 vejce natvrdo
- ocet
- sůl
- pepř
Postup:
Do velkého hrnce dáme oloupané brambory nakrájené na kostky a očištěné houby nakrájené na plátky.
Zalejeme 1,5 l vody, osolíme a vaříme než brambory změknou.
V troše vody rozmícháme mouku a přidáme do polévky. Chvíli za stálého míchání vaříme, aby polévka zhoustla.
Nakonec do polévky vmícháme smetanu a podle chuti ji dochutíme solí, pepřem a octem.
Před podáváním přidáme do kyselé polévky s houbami vejce uvařená natvrdo nakrájená na střední kusy.
Kdo má rád houby, může příště vyzkoušet kulajdu, smetanovou polévku plnou voňavých hub, brambor a vajec.