Ingredience:

  • 0,5 kg květáku
  • sůl
  • drcený kmín
  • Maggi
  • 50 g másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • pažitka
  • voda

Postup:

Květák nakrájíme na malé kousky a dáme do vody, přidáme ½ lžičky drceného kmínu, lžičku Maggi a vaříme, než květák změkne.

Mezitím si na pánvičce rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Vychladlou jíšku zředíme přibližně 1 dl vody, pořádně rozmícháme a přidáme ke květáku.

Květákovou polévku ještě povaříme, až bude květák úplně měkký, vmícháme vejce, znovu povaříme, odstavíme z plotny a ochutíme.

Květákovou polévku můžeme před podáváním ještě rozmixovat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang