Ingredience:
- 200 g masa z kuřecích prsíček
- 1 menší patizon
- 1 pórek
- vegeta
- 1 lžíce octa
- 2 lžičky solamylu
- ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
- 2 vejce
- 6 lžic oleje
- sůl
Postup:
V misce rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme vejce, sůl a promícháme s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky.
Pórek nakrájíme na kolečka, oloupaný patizon na nudličky. Chvíli odležené maso zprudka doběla orestujeme na rozpáleném oleji, vyjmeme a na stejném oleji smažíme nudličky patizónu a za chvíli přidáme ještě pórek.
Maso vrátíme do pekáče, zalijeme vývarem, dochutíme solí, octem a vegetou a doměkka dusíme. Pokud je potřeba, podléváme kuřecí prsa vodou.
A dále můžeme doporučit také tento recept na řízky z patizonu.