Ingredience na 4 porce:
- 400 g masa
- 1 houska
- 1 dl šlehačkové smetany
- špetka grilovacího koření
- 1 vejce
- špetka mletého černého pepře
- 1 stroužek česneku
- 20 g smetanového sýra
- sůl
- 40 g másla
- 2 snítky petrželové natě
- 1 malá snítka libečku
- 2 lístky rozmarýnu
- pažitka
- tymián
- trojobal (mouka, strouhanka)
- tuk na smažení
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme a dáme vařit. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany.
Kuřecí maso spolu s houskovými kostičkami umeleme. Přidáme pepř, grilovací koření, vejce, utřený česnek a rozmačkaný sýr.
Výslednou hmotu osolíme, dobře promícháme a dáme zatuhnout na 30 minut do ledničky.
Máslo rozetřeme do pěny, přidáme nasekanou pažitku a tymián, promícháme a také dáme zatuhnout. Mokrýma rukama vytvoříme z masové směsi krokety, které roztáhneme a dovnitř vložíme váleček ztuhlého másla.
Máslo zabalíme, kroket zformujeme do požadovaného tvaru a obalíme v trojobalu.
Smažíme pomalu, aby se krokety prohřály a máslo uvnitř se rozpustilo.