Recept – krokety z vařeného kuřecího nebo slepičího masa

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty

Ingredience na 4 porce:

  • 400 g masa
  • 1 houska
  • 1 dl šlehačkové smetany
  • špetka grilovacího koření
  • 1 vejce
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g smetanového sýra
  • sůl
  • 40 g másla
  • 2 snítky petrželové natě
  • 1 malá snítka libečku
  • 2 lístky rozmarýnu
  • pažitka
  • tymián
  • trojobal (mouka, strouhanka)
  • tuk na smažení 

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme a dáme vařit. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany.

Kuřecí maso spolu s houskovými kostičkami umeleme. Přidáme pepř, grilovací koření, vejce, utřený česnek a rozmačkaný sýr.

Výslednou hmotu osolíme, dobře promícháme a dáme zatuhnout na 30 minut do ledničky.

Máslo rozetřeme do pěny, přidáme nasekanou pažitku a tymián, promícháme a také dáme zatuhnout. Mokrýma rukama vytvoříme z masové směsi krokety, které roztáhneme a dovnitř vložíme váleček ztuhlého másla.

Máslo zabalíme, kroket zformujeme do požadovaného tvaru a obalíme v trojobalu.

Smažíme pomalu, aby se krokety prohřály a máslo uvnitř se rozpustilo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang