Recept na koprovou omáčku se hodí mít po ruce. Koprovka jako jedna z klasik české kuchyně nesmí chybět v žádné kuchařce.

Ingredience:

  • 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub
  • 100 g másla
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 500 ml zakysané smetany
  • 20 g mouky
  • 3 lžíce nasekaného kopru
  • cukr
  • ocet

Postup:

Žloutky a mouku pečlivě rozmícháme v zakysané smetaně a osolíme. Omáčku vaříme za stálého míchání v horké vodní lázni, dokud nezhoustne.

Po odstavení z plotny přidáme kopr.

Lišky očistíme a v celku vaříme asi 10 minut. Po scezení zprudka osmažíme na rozpáleném másle.

Lišky přelijeme koprovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang